photo

  • TANÁCSADÁS panel lakás eladásához

  • IRODABÉRLÉS lakberendezővel

  • Amikor a lakberendező irodamenedzser

  • A lakberendező és a játékos iroda

RENDELŐ kialakítás lakberendezővel

Értékelés:
(1 értékelés)

 

BalanceMed3 fogászati központA többszintes épület eredetileg irodahelyiségeket biztosított kozmetikai termékek forgalmazásával, majd egyéb kereskedelmi tevékenységgel foglalkozó cégeknek. Az irodabérbeadás felszámolását követően egy komplex egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó központ létrehozását tűzték ki célul a tulajdonosok. Első lépésként az épület földszinti részében a fogászati-szájsebészeti rendelők kialakítását ütemezték be, amelyet  átmenetileg elfekvő bútorok raktáraként használtak.

A felújítás  mértéke, valamint a berendezendő rendelők száma kérdéses volt. Több vázlatterv készült, míg elfogadásra került a végleges terv, amely végül falbontással együtt járó, teljes felújítást tett szükségessé  három rendelő és a recepciós váróhelyiség kialakításához.

rendelo atalakitas alaprajz

rendelo eredeti alaprajz
















a helyiség felújítás előtt falbontás felújításkorszakgépészeti vezetékek helyének kialakításarendelő és recepció helyeA recepciónak helyet adó területen komoly statikai tervvel támogatott áthidalót kellett beépítenie a kivitelezőnek. A véglegesített berendezési terv nélkülözhetetlen volt a vízgépészeti és egyéb szakgépészeti munkák kivitelezése szempontjából is, hiszen a padló alatt elhelyezett vezetékek árkai, csatlakozási pontjai és kiállásai mind pontos helymeghatározást igényeltek. A kivitelező szakemberek munkáját segítette, hogy a szakterületenként pontosított vezetékek helyét, csomópontokat a számítógépes rajzokon külön-külön és együtt is ábrázoltam. Elsőkörben csak a sok kézzel firkált jegyzet pontosítása céljából, végül - némi szakmai iránymutatás igénybevételével - szakszerű jelölések felhasználásával jól áttekinthető terv kerekedett belőle.

Az építkezés hosszú hónapjai alatt részletes tervek készültek a berendezés minden eleméről. A beépített bútorok falnézeti rajzai szolgáltak az ajánlatkérések alapjául, hiszen a rendelők bútorai egyedi asztalos kivitelezést igényeltek. A látványtervek a színek váltakozása, a térhatások megítélésében voltak segítségünkre.

rendelő látványterverecepció látványterve










A rendelők bútoraterveinek elkészítése során speciális igényeket kellett figyelembe venni, mint például, a különböző magasságú, könnyen és halkan működő fiókok, szelektív hulladékgyűjtők, amelynek működtetésében kizárt a kéz igénybevétele, vízvételi lehetőség biztosítása az asszisztens és a fogorvos számára is. Ezeket a funkciókat megbízóim céljainak megfelelően környezetpszichológiai szempontok előtérbe helyezésével, higiéniát sugárzó, mégis barátságos, nyugodt, ellazult állapotot segítő enteriőr létrehozásával kellett biztosítani, mivel a megvalósítandó elveik szerint a rendelői környezet is fontos részét képezi a stresszmentes látogatásnak.

A rendelők színvilágának meghatározásában a  kiinduló pont a fogorvosi székek kárpitja volt. Ez volt a gomb, amihez választottuk a kabátot! Mivel két szín döntetlen eredménnyel zárta a kiválasztási versenyt, ez megnyitotta az utat két egyéni hangulatú helyiség kialakításához. Ugyanakkor a két szín váltakozása meghatározó elemévé vált az enteriőr egészének, hangulatával jól illeszkedve  a biológiai fogászat és az ökobarát működést célzó szemlélethez. Ez utóbbi elkötelezettség  nyomán kerültek többek között ökobarát  LED égők minden világítótestbe. A kiválasztott két alapszínhez világos pasztell színű környezetet és magas fényű felületeket párosítottunk.

fogorvosi rendelő zöldben

fogorvosi rendelő barack színben









A rendelők padló burkolata linóleum, amely egyrészt halk járó-, másrészt higiénikusan és könnyen tisztántartható felületet jelent. A higiéniára vonatkozó fokozott figyelem ugyanis szintén fontos szempontja volt megbízóimnak, a páciensek és munkatársaik szűkebb és tágabb értelemben vett környezetének védelme érdekében. A recepció hidegburkolatában  váltakozik a matt és a fényes felület. Ez utóbbi mintájával a közlekedési irányok jelölése mellett  - szándékaink szerint - optikai tértágító szerepet is betölt.

A recepció egyedileg tervezett bútorainak színét is annak jegyében határoztuk meg, hogy látványuk legkevésbé szűkítse a teret, az ülőbútorok pedig formájukkal alkalmazkodnak a viszonylag korlátozottan rendelkezésre álló hely adottságaihoz. Természetesen a színek váltakozásának elvéről itt sem feledkeztünk meg! Megfelelve a klinika  páciensközpontú elveinek, amelynek eredményeként félelemcsökkentést segítő környezettel és módszerekkel  támogatják  a stresszmentes kezeléseket.

rendelő bejárata a recepcióval

várakozó helyek

rendelői váró

 rendelői váró burkolata


 

 

 

  

 

A fejlődés azonban nem állt meg az épület földszintjén. Az elmúlt két évben nem egyszerűen fogorvosi rendelőként, hanem integrált bio-fogászati klinikaként működik a BALANCEMED3, amelynek tevékenységhez többek között pszichológiai, logopédiai és masszázs szolgáltatások kapcsolódnak, amelyek már a megcélzott komplex egészségügyi  központ megvalósulásának további lépéseit jelentik. relax szoba

Speciális szolgáltatást jelent például, hogy a szorongóbb, vagy feszültebb páciensek igény esetén relaxációs szobában tölthetik a várakozás idejét, ami egyáltalán nem emlékeztet egy tömegváróra  és lehetőség van azt a rövid időt is egy relaxfotelben tölteni. A fogászati kezelést követően, szintén ebben a szobában van mód a páciens számára az áthangolódásra, így a kezelést követően  nem egyenesen a fogorvosi székből felállva, hanem testileg és lelkileg is kipihenten távozhatnak a páciensek.

 


További információk

Nagyon örülünk annak, hogy a BalanceMED3 Klinika kialakításakor  Ildit bíztuk meg a belső terek kialakításával,     és az enteriőr megtervezésével. Az eredménnyel nagyon elégedettek vagyunk, és  a közös munka is örömmel telt, mert Ildi érzelmi intelligenciájával és kellemes személyiségével rendkívül rugalmasan közelíti meg a megoldandó problémákat. Nemcsak meghallgatja az összes kívánságot, de figyelembe is veszi azokat a tervek kialakításakor, ugyanakkor, ha szükséges, akkor éppen határozott döntéseivel, újszerű meglátásaival segíti a helyes utak megválasztását, a sémákból való kiszakadást, vagy éppen a megrendelői bizonytalanság feloldását.
Mindezekért köszönjük a munkáját. Jó volt együtt dolgozni! Az eredményeket nemcsak mi, hanem a páciensek is élvezik, és gyakran meg is jegyzik, milyen jó hozzánk betérni, nemcsak az orvosok szakértelme és személye miatt, de a kellemes, hangulatos környezet miatt is! (Kozma Nikolett)

Asztalos munkák: Horváth Tibor és Ablonczy Gábor

Festés, burkolás: Kotora Attila

Linóleum: Timkett Kft

Hidegburkolat: PONTI csempe mozaik / Zalakerámia

Képek: Darvas poszter / IKEA képkeret

Szóljon hozzá

Ellenőrizze, hogy minden (*) jelzésű mezőt megadott. Alap HTML kódok megengedettek.

Go to top